Senzime inviger sin produktionsanläggning i Uppsala, Sverige

Nyheter: Uppsala, den 8 december 2021. Senzime meddelar idag att företaget har producerat det första TetraGraph systemet i sin nya tillverkningsanläggning i Uppsala, Sverige. Detta är ett stort steg i bolagets globala expansionsstrategi då det innebär ökad kontroll över kostnader, kvalité och tillverkningstakt.

TetraGraph samt flertalet tillbehör till systemet kommer att tillverkas i anläggningen för leverans till den globala marknaden via bolagets egen säljkår eller distributörer på Senzimes 29 marknader. Även nästa generations produkter kommer att tillverkas i anläggningen, där närheten mellan forsknings- och utvecklingsavdelning och produktion kommer att bidra till ökade möjligheterna att snabbt nå ut med innovativa produkter.

En produktion i egen regi erbjuder ökade möjligheter till kontroll över leverantörer och på sikt räknar bolaget med en högre lönsamhet baserat på lägre tillverkningskostnader. Europeisk rankning visar att Uppsala är en av Europas mest innovativa regioner och den stora andelen företag inom Life Science underlättar vid rekrytering av erfaren personal.

Pia Renaudin, VD för Senzime: "Vi tar kontroll över vår produktion från ax till limpa vilket ger en ökad flexibilitet och snabbhet i samtliga beslut. Jag är oerhört stolt över vårt team som på kort tid har genomfört detta projekt som resulterat i att vi nu har en ISO 13485 och MDR-godkänd produktionsanläggning."

Senzime grundades i Uppsala 1999 och bolagets aktier handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista (ticker SEZI).

Contact us

Want to know more?

How can Senzime’s innovative patient monitoring solutions help to eliminate in-hospital complications?
Contact us today.